You are here
Home > Fudbal

Promjene na tabeli timova koji se bore za baraž, šta to znači za Zmajeve?

KLIKNITE NA SLIKU ISPOD I UČESTVUJTE U NAGRADNOJ IGRIVečeras su odigrani susreti 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u grupama C, E i F, nakon kojih je došlo do promjena na tabeli timova koji se bore za baraž.

Devet pobjednika grupa evropskog dijela kvalifikacija direktno će se plasirati u Rusiju, a osam najboljih drugoplasiranih ide u baraž. Jedan najslabiji tim će otpasti.Druge pozicije u svojim grupama večeras su izgubile Slovačka i Crna Gora, a na njihova mjesta upale su Škotska i Danska.


No, to ne mijenja ništa kada su u pitanju Zmajevi. Škotska sa 11 i Danska sa 13 bodova i dalje su plasirane ispred Zmajeva koji imaju osam bodova. Osim dvije pomenute reprezentacije ispred BiH su još i: Portugal 15 bodova, Sjeverna Irska 13, Italija 13, Island 13 i Švedska 10, dok je iza našeg tima plasiran samo Vels sa istim brojem bodova, ali lošijom gol razlikom.
Prema trenutnom stanju, izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića pobjeda protiv Belgije se nameće kao imperativ.

Podsjetimo, bodovi protiv reprezentacija koje grupu okončaju na začelju se brišu, iz razloga što su Kosovo i Gibraltar kasno uvršteni u kvalifikacioni ciklus. U konačnom poretku drugoplasiranih reprezentacija u obzir se uzima: 1. broj osvojenih bodova, 2. gol-razlika, 3. broj postignutih pogodaka, 4. žrijeb.

Žrijeb baraža zakazan je za 17. oktobar u Zurichu. Ekipe će biti podijeljene u dva šešira, prema FIFA rang-listi objavljenoj dan ranije.

faktor.ba

Odgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU