You are here
Home > Sport

Počeo međunarodni kurs za teniske trenere: Nadal stigao u Sarajevo

KLIKNITE NA SLIKU ISPOD I UČESTVUJTE U NAGRADNOJ IGRIU organizaciji Svjetske asocijacije teniskih trenera (GPTCA) i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine (TSBiH) danas je u Sarajevu počeo međunarodni kurs za teniske trenere.

Trodnevni kurs prati više od 80 teniskih trenera, a među predavačima su Toni Nadal, trener svjetskog reketa broj jedan Rafaela Nadala, predsjednik GPTCA Alberto Castellani, te argentinski stručnjak Patricio Remondeugui.– Osim učesnika iz BiH, edukaciji prisustvuju treneri iz Irana, Latvije, Austrije, Italije, Tunisa, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Samo na ovim kursevima treneri mogu dobiti certifikat sa ATP pečatom – kazao je predsjednik GPTCA za BiH Ismar Gorčić.

BiH je jedna od 40 zemalja u kojima se organiziraju ove edukacije, a plan za sljedeću godinu je organizacija kursa za trenere-psihologe.

– Nadam se da će naši treneri steći potrebna znanja i vještine koje će prenijeti na igrače, a uz pomoć TSBiH ću raditi na tome da se GPTCA kursevi različitih nivoa što češće održavaju u BiH – kazao je Gorčić.Teniski savez BiH potpisao je ugovor sa GPTCA kako bi zajedničkim naporima omogućili što bolju edukaciju teniskih trenera iz BiH, te podigli standarde u sportu koji je sve popularniji u našoj zemlji.

faktor.ba

Odgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU