You are here
Home > BiH

VEČERAS OPET ŠOKIRANA: Sarajka Adela koju su nedavno navodno napali Arapi u dućanu zbog GOLOTINJE!?

Nakon što je nedavno izazvala veliko zanimanje javnosti tvrdnjom da su je u bivšem Mercatoru u Sarajevu navodno napali Arapi, jer je bila golišavo odjevena, Adela Mahmutović je na svom Fb profilu večeras postavila novi kontroverzan status.

Navela je da se osjeća šokirano, a ovoga puta u pitanju je Čevljanska korida.

Evo šta je napisala:

Trebamo li biti tolerantni i podržati Koridu?
Preko 50.000 ljudi, to je jedan grad! Našli su se na “kultom” okupljalištu, uživali gledajući polu gole drmoguzačice, masne likove koji drže kilogram janjetine u šaci (u koju stane hladno 3 kg graha tetovca), kidajući je zubima, dok se u pozadini čuju cajke koje od cike i skike podsjećaju na cviljenje životinja u toru… Dalje, neka gradska raja odluči da se upusti u avanturu zvana “Korida”, kao pod plaštom ismijavanja onih koji su tamo domaći… I vidim da im je dobro pravo, smiju se, plešu i zezaju. Ali znam da ne podržavaju ovaj kič!

Ali, gle čuda, imaju oni lokalni dripci, koji se stopiše u ruralnu gerilu, kojima je bik ili ti ga vo, domaća životinja… Jedu janjenitu dok im ona masnoćetina curi niz bradu, guraju sitne novce pjevaljkama u brus, brišu zavodljivo masne brke, a nadaju se da će ga i omastiti na kraju manifestacije…

A ja kao individua trebam podržati ovu paradu kìča, malograđanstva i jeftine prostitucije, jer mi pojedinci kažu da sam netolerantna! Podržite vi mene i ljude koji slično razmišljaju kao ja! Ali dok god ima i drugih mišljenja, ja usavršavam procese vlastitog mišljenja… Nemam potrebu da budem tolerantna na ovaj pomenuti događaj, jer tolerancija se kod mene zaslužuje tolerancijom! Dok su nam klubovi poluprazni koji preferiraju rock scenu sa dobrim muzičarima, ma odličnim… sa dobrim urbanim grupama, da ih ne nabrajam sada jer bi mi trebalo pola dana (puna ih je Bosna), omladina se veseli odlaskom u Čevljanoviće.
NE, NE ŽELIM BITI TOLERANTNA!!!

Doznajemo.comOdgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU