You are here
Home > Svijet

Saudijska Arabija: Zaplijenjena droga sakrivena u okvirima levhi sa kur’anskim ajetima
Carinici na međunarodnom aerodromu Kralj Khalid, u glavnom gradu Saudijske Arabije, uspjeli su osujetiti dva odvojena pokušaje krijumčarenja 11.000 komada captagon tableta sakrivenih u okvirima levhi na kojima se nalaze dijelovi kur’anskih ajeta.
Direktor carine na aerodromu, Mohammed Al-Aqeel, kazao je da je carinska služba tokom prvog otkrivanja pilula obavljala uobičajenu proceduru  za pošiljke primljene putem brze transportne kompanije.

Pošiljka se sastojala od levhi na kojima se nalaze kur’anski ajeti. Ispitivanjem je otkriveno da levhe imaju tajni sloj unutar drvenih okvira, a pregledom je utvrđreno da se u pošiljci nalazi 2.832 captagon tableta. Al-Aqeel je istakao da je druga količina tableta pronađena na drugom letu, u pošiljci drvenih stolova unutar kojih se nalazio tajni sloj.

Captagon je jedno od nekoliko imena za kombinaciju pilula na bazi fenetilin-hidroklorida. Pilule stimuliraju centralni živčani sistem, povećavaju budnost, koncentraciju i fizičke performanse, te pružaju osjećaj ugode.

Pripremio: Abdullah Nasup

saff.baOdgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU