You are here
Home > BiH

DODIK ĆE PLAKATI KAD OVO ČUJE: Pogledajte kako lijepe vijesti je Bosna dobila iz Amerike…

BiH u ovoj godini može očekivati ekonomski rast od tri odsto, a sljedeće godine od 3,2 odsto pokazuje izvještaj Medjunarodnog monetarnog fonda. Na generalnoj skupštini MMF-a i Svjetske banke, na kojoj je izvještaj i predstavljen boravi i delegacija iz BiH.

Na plenarnoj skupštini je istaknuto da se svjetska ekonomija suočava s mnogo izazova, te da preporuke MMF-a ostaju nepromijenjene, evropskim zemljama i dalje se daje podrška da akcenat stave na konsolidaciju finansijskog sektora i provođenje strukturalnih reformi.

„Nastavićemo sa realizacijom svih aktivnosti prije naredne misije MMF-a koja će biti krajem novembra ili u decembru. Imamo garancije, potpuno opredjeljenje da sve aktivnosti koje realizira Vijeće ministara i vlade bh entiteta biti završene u predvidjenim rokovima“, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

BiH u ovoj godini može da očekuje ekonomsku ekspanziju od tri odsto, a sljedeće godine od 3,2 odsto pokazuje izvještaj Medjunarodnog monetarnog fonda.

„Sa svjetskom bankom ćemo definisati projekte koji će biti dio plasmana u narednih pet godina u iznosu od 750 miliona dolara, ali i tu ćemo se isključivo fokusirati na jačanje poslovnog okruženja na projekte novog zapošljavanja“, kaže Zvizdić.

Osim BiH, MMF predvidja rast BDP-a Srbije za 2,5 ove godine, i 2,8% sljedeće godine. Hrvatske u ovoj godini za 1,9, a u sljedećoj 2,1%, dok bi Crna Gora pema procjenama ove organizacije ove godine trebala da dozivi rast od 5,1%, a u narednoj 3,6.

TV1

Odgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU