You are here
Home > BiH

“ČUDNA JADA OD DODIKA GADA”: Pogledajte kako je legendarni novinar Salih Brkić ponizio Dodika…

Legendarni novinar Salih Brkić komentarisao je nedavni Dodikov napad na Bošnjake u Podrinju. Tekst gospodina Saliha Brkića prenosimo u cijelosti:

“Nakon stravicnih Dodikovih lazi i prijetnji Bosnjacima u Bratuncu
CUDNA JADA OD DODIKA GADA
Cetiri dana prije kolektivne dzenaze jos 71 zrtve genocida u Srebrenici, Milorad Dodik je sramno u Bratuncu porucio da se ulaganjima, mahom iz islamskih zemalja, zeljelo da se “vrate nakon otadzbinskog rata muslimanii da bi ponovo okupirali Drinu na taj nacin “. Ako vlasti BiH i međunarodna zajednica ostanu samo na osudama Dodikovih izjava, a ne poduzmu sankcije, on ce jos zesce nastaviti prijetnje i o isceznucu BiH, ali i RS kao drzavi.
Dok su u sumrak 7. jula, u genocidu protjerani prezivjeli clanovi obitelji zrtava genocida u Srebrenici prolazili u Bratunac prema Srebrenici, kroz prozore autobusa i vozila mogli su cuti sablasne poruke Milorada Dodika okupljenim u centru Bratunca, upucene na adresu bosnjackih povratnika, Bosnjaka Srebrenice i Podrinja, ali i drzave BiH.
Milorad Dodik je, uz ostalo rekao ” da je RS rezultat borbe srpskog naroda za slobodu i da je RS drzava “. Izdajnickim je nazvao pravosuđe BiH , a za BiH da ce se “urusiti i isceznuti “. Ali, jedna poruka odzvanja Podrinjem vec danima i plasi jos od
agresije lomljene i prebijane bosnjacke povratnike, uz vec vise od
9.000 ukopanih zrtava stravicnih zlocina i genocida u Memorijalnom centru Potocari, bratunackim Veljacima, vlasenickoj Rakiti i Zaklopaci, spomen-kompleksu ubijenim Zvornicanima u Gornjoj Kalesiji.te drugim mezarjima sirom Podrinja.
Milorad Dodik je u Bratuncu zapjenio izgovarajuci i ovu poruku :
– Poznati su primjeri raznih fondacija, prije svega islamskih, koji su trazili i usmjeravali svoje pare kako bi se ovdje, uz Drinu, vratili
nakon otadzbinskog rata muslimani i da bi ponovo okupirali Drinu na taj nacin “.
Veca gadost nije mogla biti izrecena. Citaj, Milorade Dodik, popis iz 1991. godine i odmah ces vidjeti da su muslimani bili vecina u Srebrenici, Bratuncu, Vlasenici i Zvorniku, a Srbi ni u jednoj od ovih opcina! Sad su u procentima do 15 posto jer su zlocinacki pobijeni od VRS i policije entiteta kojim ti vozdovski vladas ! I ti to zoves otadzbinskim ratom, haram ti bilo !
Nikog nece tjerati jer su ona nerođena otjerana sa ovog svijeta,
djeca rahmetli Zekire Begic, Zemire Salihovic i drugih majki Podrinja. Znas li da je 12. maja u Bratuncu ukopan Emir Suljic, koji je zivio samo dva dana, da je najmlađa zrtva ukopana u Potocarima Fatima Muhic otisla na drugi svijet u prvom satu zivota, da je u Potocarima vec ukopano 447 maloljetnika,
Ovog 11. jula 7, najmlađi Damir Suljic ni punih 15 nije napunio.
Objasni mi ko u grobnicu pred policijskom stanicom u Skelanima
baci majku Fatimu Mujic i Vlasenicanina sa nadimkom “Dzin”, ko
pored svinjca u Skelanima, kraj Drine, baci u grobnicu 11 ubijenih
i spaljenih Bosnjaka. Ko poveza onoliko poveza i zica na rukama i
ocima ubijenih Podrinjaca u velikim masovnim grobnicama, ko je zive bacao u ponor spilje Pola kod Sekovica i zatrpavao pijeskom
pa ih gusio prelazeci bagerom u grobnici kod Cerske?
Reci Milorade Dodik, jeste li ovako 9. aprila 1992. “oslobodili”
Zvornik? Zajedno sa svojim gostom, ministrom iz Srbije Zoranom
Đorđevicem, odgovori mi otkuda masovne grobnice Bosnjaka u
Sremskoj Mitrovici i Sapcu? Donijela Drina ubijene muslimane od
Srebrenice do Bijeljine! I neka vajni ministar kaze hoce li oni braniti RS kao sto su je branili Arkan, Legija, Dusan Vuckovic Repić, “Skorpioni”..
Ima jos koliko hoces, ako zelis da pricamo o tvom “otadzbin- skom ratu”..I muslimanima koji opet zele okupirati Drinu.Mozemo i o 12 ubijenih i 22 ranjena povratnika, pocev od djevojcice Melihe Duric do majke Pase Mustafic. Samo se javi. Do tada, procitaj knjigu Vladimira Dedijera i Antuna Miletica “Genocid nad muslimanima 1941 – 1945.”

cikmagazin.com

Odgovori


LAJKUJTE STRANICU ISPOD ZA ULAZAK NA SAJT

Top
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU
Inline
LAJKUJTE NAS NA FACEBOOKU